Groene Klomp

De groene klomp die u als herkenningspunt en routeaanduiding kent van onze open tuinen siert de voorkant van de folder en ons affiche.

Deze klomp heeft geschiedenis.
Koos van Casteren (vader van Liesbeth Arts, mede-oprichtster van de open tuinendag) schreef een gedichtenbundel getiteld “Op groene klompen door Overasselt”. Koos was vroeger landbouwer. Vanwege zijn gezondheid kon hij niet verder werken in zijn gemengd bedrijf. Daarom verdiepte hij zich in de biologische land- en tuinbouw en raakte overtuigd dat dit de beste manier was om groenten te telen en het milieu te sparen. Dat droeg hij uit aan iedereen die het wel of niet wilde horen. Daarin was hij in de jaren ’70 (tijd van Mansholt) zijn tijd ver vooruit. Hij kweekte zijn groenten op biologische wijze en bracht deze in het begin zelf bij zijn klanten thuis. Koos zijn “groene” overtuiging sprak uit verschillende van zijn gedichten.

Daarom kozen wij voor de klomp als herkenningsteken op onze Open tuinendag: LANGS TUIN EN NATUUR, ons thema!

Openstellen van mooie tuinen is ons streven, maar niet ons hoofddoel. Wel het delen van onze passie voor alles dat groeit en bloeit, van het plezier in tuinieren, van elkaar leren en genieten van onze groene omgeving.