ZONDAG 9 JUNI 2019,

eerste Pinksterdag van 10.00 uur – 17.00 uur.

De 14e Open Tuinendag was een feest!

 

Na een periode van harde wind en lage temperaturen, hebben we tijdens de 14e Open Tuinendag mogen genieten van perfect doe weer.  Zon, weinig wind en een temperatuur van rond de 21 graden was het perfect weer om er op uit te trekken. Nou, lieve mensen, dat hebben jullie dan ook massaal gedaan! Overal in en rond het dorp zag men fietsers met fietsrouteboekjes in de weer op zoek naar een volgende tuin om te bezoeken. Alle 16  deelnemers die hun tuinpoorten open hadden gezet, hebben de hele dag door vele mensen mogen begroeten. Vanaf 10.00 uur was het een komen en gaan van tuinliefhebbers. Zoals ieder jaar waren er ook nu weer een aantal “nieuwe” tuinen te bezoeken. Het aanbod in tuinen was zeer divers. Groot, klein, romantisch, strak/ modern, een bordertuin, een tuin in Japanse sferen, een groentetuin, een bostuin met weidse uitzichten, Het Tweede Huis, een sociaal maatschappelijk opvanghuis waar onderdak wordt geboden aan mensen die tijdelijk een geborgen en veilige plek nodig hebben. Samen met vrijwilligers verzorgen zijn zij de tuin rondom het voormalig klooster. Maar ook  Natuurgebied Kadans  met o.a. de vlindertuin waren te bezoeken.  Daarnaast nam voor het eerst een straat-plantsoen deel. Een gemeenschappelijk onderhouden  groen, onderhouden door straatbewoners. Overal heerste een gezellige gemoedelijke sfeer. Velen kwamen elkaar meerdere keren tegen in een tuin. Overal werd gezellig met elkaar gesproken. Tips werden gedeeld, vragen werden gesteld en beantwoordt, vaak gezellig op een bankje ergens in een tuin of onder een overkapping. Soms onder het genot van muziek, koffie/thee. Sommige tuinen hadden iets extra’s zoals een keramiste, een glaskunstenares, muziek, een tekenares en er kon in een tuin blauwe bessentaart gegeten worden van de plaatselijke blauwe bessen kwekerij.

Tot 17.00 uur was het een komen en gaan van mensen. Sommige tuineigenaren hebben het aantal bezoekers bijgehouden die die dag hun tuin bezochten. De aantallen varieerden van 75 tot 275 mensen. We kunnen dus met recht zeggen dat het een hele succesvolle dag is geweest.

Doordat we er ieder jaar een fietsroute bij aanbieden, maakt zo’n dag een wáár dagje uit. We zetten naar aanleiding van waar de tuinen zich bevinden een passende fietsroute uit door de prachtige omgeving van Overasselt en Nederasselt. De totale lengte van de fietsroute langs alle locaties  is ongeveer 20 km.

Hebt U de Open tuinen dag bezocht, dan zouden we het erg op prijs stellen om een reactie van uw ervaringen in het gastenboek terug te lezen.

Alle bezoekers hartelijk dank voor jullie opkomst, gezelligheid en enthousiasme. Zonder jullie, geen tuinen dag!

Graag zien we jullie volgend jaar. Dan vieren we ons 15 jarig jubileum.

 

 

Hebt u er wel eens aan gedacht om andere mensen ook van uw tuin te laten genieten? Kom kijken en/of doe mee. Noteer de datum vast in uw agenda. Misschien kent u wel een tuin die gezien mag worden, maar waarvan de eigenaar zich niet durft aan te melden. Laat het ons weten, wij willen graag over hun tuin gaan praten en misschien zal in een volgend jaar ook deze tuin dan open zijn om te bezoeken!
De tuin hoeft niet groot of bijzonder te zijn. Het belangrijkste is, dat de passie en liefde voor de tuin gevoeld wordt.

Kijk hier voor meer informatie, aanmelden kan op de pagina contact