Doel van de open tuinen

Menig tuinliefhebber is al weken/maanden druk in de weer om de tuin op orde te brengen. Het delen van planten die te groot zijn geworden, de grond bewerken, steuntjes plaatsen en onkruid wieden. Kortom er is altijd wel iets te doen.

Heerlijk buiten bezig zijn, uit het niets iets zien groeien, dat is waar je als tuinbezitter blij van wordt. Op zijn tijd een zonnestraaltje en af en toe een lekker buitje, nou dan worden we allemaal een ander mens. Genieten van al het moois dat groeit en bloeit.

Open tuinendagen zijn de ideale manier om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. Soms weet je het even niet, wil je iets veranderen maar weet niet hoe. Om ideetjes op te doen of om zo maar even te kijken wat een ander zoal beweegt.

Wij als commissieleden zijn met veel enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de twaalfde Open tuinendag van Overasselt en omstreken. Tuineigenaren zoeken, sponsoren benaderen, drukwerk en promoties verzorgen en de website bijwerken. De site wordt regelmatig ververst met foto’s en nieuwtjes. Kortom neem regelmatig even een kijkje voor de laatste updates.

ZONDAG 10 JUNI van 10.00-17.00 uur is er weer de Open tuinendag in Overasselt e.o. en zetten verschillende┬á tuineigenaren de poorten letterlijk open….. Voor het 13 e jaar alweer bereiden we ons voor op een hopelijk mooi tuinjaar. Gecombineerd met een mooie fietsroute door de prachtige omgeving van Overasselt en omstreken, maken we er weer een geslaagde dag van. Voor jong en oud, voor hem en haar, voor zowel de bloemen- als de bladliefhebbers, voor de mensen die ge├»nteresseerd zijn in bestratingen, lijnenspellen in de tuin, maar ook voor advies staan de tuineigenaren altijd voor u klaar en staan ze u graag te woord. In vele open gestelde tuinen zijn vaak gezellige zithoekjes aanwezig, zodat u in alle rust kunt genieten van al het moois dat een tuin te bieden heeft. Bovendien is het heel erg leuk om andere bezoekers in de tuinen aan te treffen. Men deelt allemaal de zelfde hobby, dat schept een band en geeft vaak gezellige gesprekken.De liefde die de tuineigenaar in zijn/ haar tuin heeft gestoken, is vaak goed voelbaar. We bieden u verscheidene tuinen aan. Groot en klein, strak en modern, klassiek, kunstzinnig, landelijk, kortom er is een heel divers aanbod.Zo rond half mei zullen de fietsrouteboekjes op diverse voorverkoopadressen weer te koop worden aangeboden. Info volgt t.z.t. op de website.

 

Hebt u er wel eens aan gedacht om andere mensen ook van uw tuin te laten genieten? Kom kijken en/of doe mee. Noteer de datum vast in uw agenda. Misschien kent u wel een tuin die gezien mag worden, maar waarvan de eigenaar zich niet durft aan te melden. Laat het ons weten, wij willen graag over hun tuin gaan praten en misschien zal in een volgend jaar ook deze tuin dan open zijn om te bezoeken!
De tuin hoeft niet groot of bijzonder te zijn. Het belangrijkste is, dat de passie en liefde voor de tuin gevoeld wordt.

Kijk hier voor meer informatie, aanmelden kan op de pagina contact