Gastenboek van Open Tuinen Overasselt en omgeving

Schrijf een nieuw bericht voor ons Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.174.225.82 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
17 berichten.
Anita en Martin Broekhuis
Wij zijn vrienden van Yolanda en Herman, en hebben na een uitnodiging van hun te hebben gekregen afgereisd naar Overasselt. Na een kop koffie en heerlijk bosbessengebak de fietst gepakt en op weg gegaan om jullie mooie tuinen te bekijken. Wat hebben wij genoten van jullie prachtige tuinen en de gastvrije ontvangst. Vele mooie planten, en bloemen gezien. Dank jullie wel dat jullie de tuinen openstelde voor ons. Zeker voor herhaling vatbaar, Groeten Anita en Martin uit Haaksbergen
Liesbeth Arts
Beste tuinmensen Marian, Henk, Thea Yolanda en Aukje van de open tuinen dag. Wat hebben jullie een mooi boekje. Het ziet er heel goed uit. En weer een aantal nieuwe tuinen. Genoeg sponsors zo te zien. Nu hopen op mooi weer. De rozen bloeien nu al volop. Even afwachten hoe het er dan uitziet. Ik kom zeker kijken. Volgende week wordt ons terras en paden gerenoveerd. Daarna het gras. Wie weet volgend jaar als open tuinen 15 jaar bestaat? dat wij dan weer eens mee doen Liesbeth Arts
Piet en Koosje uit Overasselt
Als gastheer en gastvrouw is het ieder jaar weer een feest om de mensen die geïnteresseerd zijn in de diverse tuinen en dus ook in jouw tuin te ontvangen en hun reacties te horen. Wij beginnen al vroeg in het voorjaar omdat wij een grote tuin hebben is dat nodig, wil je het hebben waar je zelf achter kunt staan. Bij ons komen ieder jaar zo'n 150 tot 200 gasten en dan ben je s'avonds ook echt moe van de reacties en verhalen. De bezoekers zijn heel divers zoals vakantiegangers, maar ook veel dorpsgenoten zo ook die ieder jaar weer even langskomen en vertellen dat ze ons niet over konden slaan en uit de plaatsen uit de omgeving. Wij als deelnemers gaan de week voor de open Tuinendag elkaars tuinen bekijken/bewonderen leuk op de fiets en met elkaar hebben we ook een leuke band. Het is misschien een idee mocht je twijfelen of je ook eens mee wil doen, het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt iedere tuin is uniek. Het is zeker de moeite waard neem kontakt op met een van de commissieleden! Ter begeleiding wordt er ieder jaar een boekje uit gegeven met de routebeschrijving van de deelnemers en hun verhalen van de tuinen. Succes weer allemaal!
Henk
Open tuinen Overasselt e.o. is een begrip in de gemeente Heumen. Geweldig dat het de commissie steeds lukt om al voor de 14de keer zoveel tuinbezitters warm te krijgen hun tuin van 10.00 uur tot 17.00 uur open te stellen voor de vele bezoekers. Wij als deelnemer vinden het steeds verrassend wie onze tuin komt bezoeken en wat het commentaar is bij het weggaan. Ook is het verrassend dat op deze dag mensen in de tuin elkaar ontmoeten en er blijvende contacten eraan overhouden. Ga zo door nog jaren.
Anny Slot
Nadat wij via Yolanda hadden gehoord van Open Tuinendag in Overasselt op 10 juni hebben we de fietsen achter op de auto gezet en richting Overasselt.Via een route hebben we meerdere tuinen bezocht met allemaal enthousiaste tuineigenaren.Wel heb ik gemerkt dat jullie op hele andere grondsoort tuinieren dan hier in het oosten.Zag planten staan die het bij ons niet goed doen en bij jullie in overvloed staan te pronken en bloeien.Voor ons was het een mooie dag fietsen in een prachtige omgeving en lekker koffie met bosbessen gebak bij Yolanda.Zeker voor herhaling vatbaar.Natuurlijk zijn jullie ook van harte welkom op de Open Tuinendagen in Haaksbergen op 15 en 16 juni 2019.
Ineke en Richard Overasselt
Open tuinen dag Overasselt is voor ons een dagje fietsvakantie zonder in te pakken. Je komt op plaatsen met geweldige tuinen, tuin ideeën en je maakt soms ook kennis met de andere hobby’s van de tuineigenaren, die allemaal erg gastvrij en enthousiast zijn. Alles met de fiets, routeboekje in je eigen tempo en elk jaar weer met verrassende nieuwe of vernieuwde tuinen. Je ontmoet veel mensen met dezelfde interesse en samen genieten we van de natuur. We hopen dat dit nog jaren door gaat. Bedankt voor alle afgelopen jaren. Succes ermee voor de komende jaren organiseren.
Bernadette Rozer
Net zoals voorgaande jaren zetten we de datum van de Open Tuinen in Overasselt weer in onze agenda. Een dag die je niet wil missen. Op de fiets gaan we dan van tuin naar tuin en genieten we van de mooie omgeving die Overasselt te bieden heeft. We proberen zoveel mogelijk tuinen te bezoeken maar komen er elke keer weer achter dat we keuzes moeten maken. Elk jaar zijn er ook weer nieuwe verassende bezoeken bij. Zo kwamen we bij een imker die zo enthousiast vertelde over de bijen dat het een genot was om hierna te luisteren. De variatie aan tuinen is ook groot. Groot, klein. wild of netjes, iedere tuin heeft iets bijzonders. In sommige tuinen wordt de sfeer nog verhoogd door muzikanten en andere tuinen met kunst. In elke tuin wordt je vriendelijk verwelkomd door de eigenaar en uitleg gegeven bij vragen. Geweldig dat zo`n mooie dag mogelijk gemaakt wordt door alle tuinliefhebbers die hun tuin open stellen.
Harrie en Yvonne uit Grave
Een aantal jaren alweer de Open Tuinen Dag gefietst. Met veel genoegen! Iedere tuin is weer anders,geheel naar eigen ideeën van de tuinbezitter en de liefde voor het tuinieren is duidelijk zichtbaar. De ontvangst is overal geweldig! De koffie is heerlijk, er zijn zitjes en soms is er zelfs nog een live muziekje. Elke keer weer een verrassing als je de volgende tuin bezoekt. De route is goed aangegeven, de afstanden tussen de verschillende tuinen zijn prima. Kortom, een aanrader! Dit jaar zijn we natuurlijk weer van de partij
Paul van den Hoven van Kadans Nederasselt
Dankzij het prachtige “fiets” weer waren er ook bij Natuurstichting Kadans in Nederasselt veel gasten die de vlindertuin hebben bezocht. De vlindertuin van Kadans wordt net als het omliggende natuur gebied geheel door vrijwilligers onderhouden en is dan opengesteld voor alle publiek. Elke vrijwilliger bij Kadans heeft “iets” met de natuur en werkt daarom ook met veel plezier in het gebied. We zijn trots op ons werk en voelen deze belangstelling als een waardering. Regelmatig komen er schoolklassen bij Kadans voor educatie. Voor dit doel zijn er speciale korte paden naar delen van het “ruigere” gebied gemaakt. We hebben gemerkt dat veel bezoekers op eigen initiatief gingen onderzoeken naar wat daar te zien zou zijn. Misschien wel een goede reden voor Kadans om volgend jaar een soort van mini Safari rondje te maken door het omliggende gebied. Een leuke bijkomstigheid op zo’n dag is dat je ook kenners op bezoek krijgt die interessante tips geven. Een voorbeeld daarvan is dat je vlinders aan kunt trekken door drink plaatsen te creëren. We gaan dit zeker proberen bij Kadans, kom dus volgend jaar kijken wat we ervan gemaakt hebben. Kadans rijwilliger Paul
Yolanda Effing
Lieve gasten van de Open tuinendag van 10 juni 2018. Wat hebben we genoten van jullie grote opkomst. De zon deed ook goed mee. De sfeer was erg goed. Velen hebben met elkaar gesproken over tuinen, het weer, de dag zelf. Vragen werden beantwoord, tips werden gegeven. De tuin heeft een grote metamorfose ondergaan afgelopen jaar. De werkzaamheden werden in een fotoboek uit de doeken gedaan. Dit onder het genot van een kopje koffie/thee. Bij ons in de tuin stond als extra een kraampje met blauwe bessen producten van een kweker uit de buurt. Een vers blauwe bessengebakje bij de koffie werd dan ook niet afgeslagen. Het was fantastisch weer om er op uit te trekken met de fiets. Dwars door de natuur van ons dorp Overasselt, met als tussenstop telkens een tuin. Een dag met een gouden randje.
Henk
Wat een prachtige dag de open tuinen dag 2018. Mooie verscheidenheid aan tuinen. Mooie en enthousiaste bezoekers. Allen bedankt en blijf doorgaan.
Ben & Loes Thijssen
Ook 2016 weer helemaal top. We waren vroeg gegaan,,..ivm het weer. En wat was het weer mooi,...Leuke ideeën,...gastvrije deelnemers,..en prachtige tuinen, werkelijk met liefde gemaakt,..wat een heerlijk sfeertje,..! Bedankt voor de koffie Yolanda,..en heerlijke koekjes van de warme bakker,... Hhhmmm tot 2017...,..!
Liesbeth Arts van Castreren
Open Tuinendag 2016 was weer een feestje! Een groot compliment voor de openstellers. Goede sfeer in alle tuinen. Overal had je het gevoel hartelijk welkom te zijn. Het weer ging op en neer van lange broek naar korte rokjesweer. Een flinke bui mocht de pret niet drukken. We hebben genoten. Elisa Kester uit Uden Liesbeth Arts Overasselt
Henk van den Heuvel
Wat een geweldige dag hebben we beleefd met zoveel leuke en enthousiaste bezoekers tijdens de open tuinen dag 2016 in onze tuin. De teller staat op 181. Om 10. 00 uur de eerste en 17.30 uur de laatste weg. Alle medewerkers bedankt. Alle bezoekers bedankt.
Liesbeth Arts
Met deze eerste berichten ben ik het helemaal eens. Leuke nieuwe look na 10 jaar. Een mooie presentatie van onze activiteiten. Waar we morgen zelfs een trofee voor krijgen. Koningsdag 27 april 2016 10.00 uur op het dorpsplein in Overasselt. Liesbeth Arts van Casteren
Loes Thijssen
Lieve mensen ,..wat een mooie site met prachtige foto's die ik herken,...! Vorig jaar voor het eerst samen met manlief de route gefietst en wat hebben wij genoten van jullie werk...! Fantastisch en natuurlijk zijn we er weer bij tot 12 juni..! Ben & Loes Thijssen Malden.
Henk van den Heuvel
Commissie Open tuinen Overasselt e.o. Gefeliciteerd met de vernieuwde website. Ziet er fris en vrolijk uit. Succes met de voorbereiding open tuinen dag 2016 op 12 juni. Groeten Henk.