Open Tuinendag/weekend

10 èn 11 juli 2021

 

Beste tuinliefhebbers,

Voor het eerst was de Open Tuinendag in een heel weekend gepland. Dit om drukte te spreiden vanwege Covid 19. We hebben laten weten de RIVM maatregelen volop toe te passen in de tuinen. Wij hoopten allemaal dat het Open Tuinen weekend een succes zou worden, ook al was het een maand later dan andere jaren. Er hebben overal flyers gelegen bij bedrijven en winkels in- en om het dorp Overasselt. Verder is er bekendheid gegeven via website en mond op mond reclame. We hebben het geweten! Het was fantastisch weer om iets te ondernemen. Ideaal fietsweer, prima weer om elkaar te ontmoeten in de tuinen èn om in de tuinen te kunnen zitten en te genieten van alles wat groeit en bloeit.

De grote opkomst liet dan ook zien dat iedereen een grote behoefte had om contacten te leggen met elkaar. De vele verhalen, de gezelligheid onderling, de positieve reacties, de ontspannen sfeer, iedereen heeft daar zó reikhalzend naar uit gekeken. Dat was overal voelbaar. Zó mooi! De bezoekers kwamen uit vele delen van het land, maar zéker ook de dorpelingen en mensen uit de nabije omgeving hadden zin om iets te ondernemen. Een tuinenroute doen en tegelijk een prachtige fietstocht maken door de mooie omgeving van Overasselt.  Een mooie combi. Bijvoorbeeld het Overasselts vennengebied, de Maas met haar uiterwaarden dat altijd zorgt voor mooie vergezichten, voegde nóg meer toe aan deze buitenactiviteit. Door het grote aanbod en diversiteit aan tuinen was het voor iedereen bij het betreden van een tuin weer een verrassing wat er achter de tuinpoort voor paradijsjes zich prijsgaven. Of het nu ging om een bostuin, een Engelse tuin, een groentetuin, of een kleine tuin, een natuurlijke tuin of een tuin met veel kunst, pareltjes waren het stuk voor stuk. De liefde die de tuin openstellers in hun tuin stopten, was overal volop merkbaar. Dat maakten de verhalen die er gevoerd werden nog meer duidelijk. Iedereen leek letterlijk op te bloeien op deze dagen.

Het was voor de organisatie wel een heel gepuzzel afgelopen jaar om de Open Tuinendag/en te organiseren, maar we hebben het met heel veel liefde gedaan en we hebben er zóveel voor terug gekregen. Heel dankbaar voor het feit dat de opkomst zo overweldigend was. Dáár deden we het voor. Kijk voor de foto impressie op de pagina “Foto.

Òp naar volgend jaar!

 

 

 

 

 

Hebt u er wel eens aan gedacht om andere mensen ook van uw tuin te laten genieten? Kom kijken en/of doe mee. Noteer de datum vast in uw agenda. Misschien kent u wel een tuin die gezien mag worden, maar waarvan de eigenaar zich niet durft aan te melden. Laat het ons weten, wij willen graag over hun tuin gaan praten en misschien zal in een volgend jaar ook deze tuin dan open zijn om te bezoeken!
De tuin hoeft niet groot of bijzonder te zijn. Het belangrijkste is, dat de passie en liefde voor de tuin gevoeld wordt.

Kijk hier voor meer informatie, aanmelden kan op de pagina contact