Welkom bij de Open Tuinendagen in Overasselt en omgeving.

Beste tuinliefhebbers, we kunnen weer genieten van al het moois in de tuin en van de natuur!

Zaterdag 6 én zondag 7 juli 2024 staan diverse tuinpoorten weer open om tuinliefhebbers te ontvangen. De tuinen zijn zeer verschillend, groot of klein, natuurlijk of gecultiveerd. In sommige tuinen vindt u kunst, is er soms muziek, iets creatiefs, of worden er bijvoorbeeld plantjes aangeboden. Laat u inspireren en verrassen! In de meeste tuinen wordt koffie, thee, of iets anders geschonken en soms zelfs iets lekkers erbij geserveerd. Niet alles is gratis trouwens…. Het zijn dagen van ontmoeten, gezelligheid, genieten van de prachtige omgeving, heerlijk ontspannen en ideeën opdoen.

Dit jaar hebben we weer enkele nieuwe tuinliefhebbers enthousiast kunnen maken hun tuinpoorten open te zetten. Door alle gastvrije deelnemers lukt het ons steeds een verrassende gevarieerde tuinroute te maken, waardoor het aantrekkelijk blijft voor bezoekers om jaarlijks terug te komen.

Noteer alvast in uw agenda. Maak plannen met uw gezien, vrienden, familie en/of buren om er een heerlijke dag of een heel weekend de gemoedelijkheid van deze opgestelde tuinen te beleven. Er heerst altijd een ontspannen sfeer. Er worden herinneringen opgehaald van eerdere open tuinendagen en tuinervaringen uitgewisseld. Gaat u op vakantie hier in de buurt, helemaal een reden om de tuinen te bezoeken. Dit kan prima met de fiets, want we maken er weer een mooie fietsroute bij, die u zal leiden door de prachtige omgeving in en rond Overasselt. Zie de pagina “informatie (fiets)routeboekje”.

Kijk altijd voor het laatste nieuws op de website. Er kunnen op het laatste moment nog wijzigingen in de route zijn. Wij ontmoeten u graag op 6 en/of 7 juli.

Openstellen van mooie tuinen is ons streven, maar niet ons hoofddoel. Het delen van onze passie voor alles wat groeit en bloeit, van het plezier in tuinieren, van elkaar leren en genieten van onze groene omgeving: dat is waar we het voor doen!