Zaterdag 8 én zondag 9 juli 2023

Beste tuinliefhebbers, wat hebben we toch al veel kunnen genieten van al dat moois in de tuin en in de natuur!

De commissie is alweer druk doende met de vele voorbereidingen om voor de 17e keer de Open Tuinendagen. In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juli zijn diverse tuinen open van 10.00-17.00 uur. Voor het derde jaar op rij een heel weekend. Noteer de data vast in de agenda. Maak vast plannen met uw gezin, vrienden, familie en/of buren om een heerlijke dag of een heel weekend de gemoedelijkheid van de Open tuinen te beleven. Er heerst altijd een ontspannen sfeer, vele herinneringen worden opgehaald, ervaringen uitgewisseld. Gaat u op vakantie hier in de buurt, helemaal een reden om de vele tuinen te komen bezoeken. Dit kan prima met de fiets, want we maken er weer een mooie fietsroute bij, die zullen u leiden door de prachtige omgeving van Overasselt.

Om op de route te komen volg de borden Overasselt.

Zowel aan het begin van Overasselt (vanuit Malden en vanuit Nijmegen) als Nederasselt wordt met groene klompen aangegeven waar zich een tuin bevindt die opengesteld is.

U kunt op elk punt starten en de route inkorten of juist uitbreiden.

Àls u start vanuit Buurderij De Lage Hof (open van 10.00-170.00 uur) aan de Kasteelsestraat in Overasselt bent u meteen op de route. Hier kunt u eventueel ook uw auto parkeren, maar het aantal plaatsen is beperkt. U kunt op elk punt starten en de route inkorten of juist uitbreiden.

Zie voor meer parkeermogelijkheden ook de plattegronden van het fietsrouteboekje. Op deze kaarten staan ook enkele horecagelegenheden aangeduid. In diverse tuinen zal eveneens koffie/thee geschonken worden of iets anders. Laat u verrassen!

De komende tijd updaten wij de website regelmatig. Zo blijft u volledig op de hoogte van de laatste berichtgevingen.